Familieconcert Peter én.. de Moldau!

 

Donna Musica speelt en vertelt:  ‘Peter én… de Moldau!’ (familievoorstelling)

Dit jaar gaat voor Donna Musica een lang gekoesterde wens in vervulling; een voorstelling rond 2 bekende muziekstukken die zij al goed kennen sinds hun jeugd; Peter en de Wolf van Prokovjev en de Moldau van Smetana.

Een vertelconcert vol spannende muziek, dierenverhalen en muzikale sprookjes. We horen al spelend en vertellend de steeds wisselende Moldau-rivier door het landschap stromen dankzij het beroemde klassieke muziekstuk, de Moldau van Smetana. Na de pauze het bekende Russische verhaal en muziekstuk Peter en de Wolf van Sergei Prokovjev. Dit alles bewerkt voor piano, cello, viool en verteller.

Naast het bestaande verhaal van Peter en de Wolf, bedacht regisseur/vertelster Carien van Opstal een verhaal bij de Moldau, gebaseerd op een oude volksvertelling. Pianist/arrangeur Hendrik-Jan Bosma heeft de muziek bewerkt voor piano, viool en cello. Een spannende en speelse manier om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek maar ook volwassenen zullen er veel plezier aan beleven.

Concertdata en locaties  Peter én… de Moldau!

Kunstparade Heiloo

Op de Kunstparade spelen we een gedeelte uit de voorstelling Peter én..de Moldau!. U bent van harte welkom in Trefpunt Heiloo om naar de overweldigende muziek en het oude verhaal van de Moldau van Smetana te luisteren. Daarnaast kunt u de beeldende kunst bewonderen die hier tentoongesteld wordt.

Datum: zondag 30 juni, 14.00 en 15.00
Adres:  Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2, Heiloo
Entree gratis
www.kunstparadeheiloo.nl

Bibliotheek de Mare Alkmaar

Op uitnodiging van de bibliotheken in Alkmaar spelen wij de voorstelling Peter én.. de Moldau!. De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten met een pauze. In de pauze wordt er limonade, koffie en thee geschonken met iets lekkers.

Datum: woensdag 10 juli, 14.30
Adres: Laan van Straatsburg 2, Alkmaar
Entree gratis
Reserveren: www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Oude Ursulakerk, Warmenhuizen

Tijdens de zomerexpositie van de Oude Ursulakerk vinden elk jaar de inloopconcerten plaats. Op de zondag spelen wij de voorstelling Peter én ..de Moldau voor het hele gezin! En tussen de muziek en het verhaal door kunt u genieten van de prachtige kerk en van de schilderijen, brons en keramiekwerken van de exposerende kunstenaars.

Datum: zondag 14 juli, 14.00
Adres: Dorpsstraat 93, Warmenhuizen
Entree: 5 euro (concert en expositie)
www.culturawarmenhuizen.nl

Festival Willibrordus draait door Heiloo

Op 30, 31 augustus en 1 september kunt u op het festival ‘Willibrordus draait door’ genieten van muziek, theater, kunst, workshops, eten en kindervoorstellingen. We spelen de voorstelling Peter én ..de Moldau twee keer in de Binnentuin.

Datum: zondag 1 september, 14.00 en 18.15
Adres: Binnentuin landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464, Heiloo
Entree: gratis
www.willibrordusdraaitdoor.nl

Bibliotheek Centrum Alkmaar  

Datum: zaterdag 7 september 14.30
Adres: Gasthuisstraat 2, Alkmaar
Entree: gratis
Reserveren: www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Badgastenkerkje Wijk aan Zee

In het sfeervolle kerkje waar ook studio JP is gevestigd spelen we in september ‘Peter én.. de Moldau! Voor meer informatie, kijk op de website van het Badgastenkerkje.

Datum: zondag 8 september
Adres: Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrijwillige bijdrage
www.j-p.nl