Kerstconcert voor jong en oud Witte Kerk Heiloo

 

Samen luisteren naar muziek en verhalen, misschien heb je daar nu meer dan ooit behoefte aan. Met elkaar in een feestelijke stemming komen, dat kan op woensdagmiddag 23 december tijdens een sfeervol kerstconcert in  de Witte Kerk.  

Donna Musica (cello en viool) brengt samen met pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal twee spannende muzikale verhalen ten gehore.

In het eerste verhaal neemt Carien je mee op de avontuurlijke reis van de arme houthakker Jakob. In zijn bootje onderneemt hij een gevaarlijke tocht over de rivier de Moldau op zoek naar een schat. De meeslepende muziek van de Moldau, geschreven door de Tsjechische componist Smetana, ondersteunt deze reis.

De tweede vertelling is een kerstsprookje als een kinderdroom die uitkomt. Want wat gebeurt er met de houten notenkrakerpop van het meisje Clara? Tsjaikovski componeerde sprookjesachtige en twinkelende muziek bij deze magische vertelling.

Er zijn twee voorstellingen, aanvang 13.30 en 16.00 uur.

Restaurant Herberg Jan biedt speciaal voor deze concerten een kerstarrangement aan met koffie, thee of warme chocolademelk en apfelstrudel. Dit wordt voor aanvang van de voorstelling in de kerk geserveerd.

 

Speellijst